عطاالله حسن زاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه صنعت طیور تمامی شاخص های اشتغال زایی، اقتصادی و امنیت غذایی کشورها را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: با توجه به تولید یک میلیون تن مازاد مصرف باید شاهد توسعه صنعت طیور استان باشیم زیرا ظرفیت صادراتی فراوانی داریم.
وی، ظرفیت های به وجود آمده را معطوف به سرمایه گذاران، دانش آموختگان و مسئولان دانست و خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان صنعت طیور از درآمد این صنعت برای توسعه آن هزینه می کنند.
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان مرغ و تخم مرغ مازندران با بیان اینکه امروز صنعت طیور نیاز به برنامههای اجرایی دارد، تصریح کرد: اگر می خواهیم صادرات مرغ داشته باشیم باید کیفیت را ارتقا دهیم که این مهم نیازمند نقدینگی است.
حسنزاده وزیر جهاد کشاورزی را ناتوان در دریافت اعتبار صادراتی دانست و گفت: به دلیل نبود بستر قانونی، دست وزیر برای دریافت اعتبارهای صادراتی بسته است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان مرغ گوشتی کشور تصریح کرد: ۹ میلیون ظرفیت خالی در تمامی چرخه های تولیدی طیور استان وجود دارد که ۳۴ درصد از این سرمایه در جوجه ریزی غیرفعال است.
وی، سهم مرغ ایرانی در بازار جهانی را کمتر از یک درصد دانست و گفت: نبود حمایت های اعتباری برای صادرات موجب شده بسیاری از بازارهای صادراتی موجود را نیز از دست دهیم، نیاز وجود پول در بازار داریم اما اعتباری وجود ندارد.
حسنزاده ادامه فعالیت تولیدکنندگان مرغ را با توجه به شرایط موجود ستودنی دانست و گفت: از مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مازندرانی درخواست میکنیم که در تامین اعتبارهای صادراتی به وزارت جهاد کشاورزی نگاه ویژه ای داشته باشند.
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان مرغ و تخم مرغ مازندران ظرفیت صادراتی کشتارگاه های طیور استان را ۲۰۰ هزار تن دانست و خاطرنشان کرد: بدانیم صنعت طیور چه جایگاهی دارد، مشکلات آن را شناسایی کنیم و برای آن چارهای بیندیشیم.
حسن زاده خاطرنشان کرد: مدیریت تولید به دلیل نبود بسترهای صادراتی در دستور کار قرار گرفت تا از جلوی ضرر و زیان واحدهای تولیدی جلوگیری شود و این سیاست ادامه دارد چرا که در حال حاضر این تنها راه حل منطقی و علمی است.
وی افزود: ظرفیت صادراتی ۲۰۰ هزار تنی بسیار از مشکلات مازاد تولید را حل میکند و تحقق این مهم نیازمند تزریق اعتبار و پرداخت مشوقهای صادراتی است که تا به امروز رخ نداده است.
انتهای پیام