به گزارش ایسنا، موقعیت خاص بندر شهید بهشتی چابهار باعث شده تنها در صورتی که بتوان بخشی از ظرفیت آن را فعال کرد، بسیاری از مسیرهای دریایی منطقه در اختیار ایران قرار خواهد گرفت.
از افزایش قابل توجه توجه ترانشیپ در نوار ساحلی دریای عمان که دیگر نیاز به ورود بسیاری از لاینرها به خلیج فارس را از بین می برد تا قرار گرفتن در مسیر ترانزیتی هند تا آسیای میانه که می تواند در سال های آینده به بسیاری از کشورهای منطقه تسری یابد.
این موقعیت خاص باعث شده ایران پس از سال ها درجا زدن، در دولت یازدهم اهتمامی ویژه برای توسعه زیرساخت های بندر چابهار به کار بندد، برنامه ریزی که از یک سو به ورود نهایی هندی ها و سرمایه گذاری کلان آنها در این بندر ختم شد و از سوی دیگر به رساندن امکانات و منابع زیرساختی به چابهار منجر می شود.
در قالب فاز نخست طرح توسعه بندر چابهار که در طول سال های گذشته کلید خورده ظرفیت تخلیه و بارگیری این بندر از حدود ۲.۵ میلیون تن فعلی به ۸.۵ میلیون تن در سال خواهد رسید، موضوعی که وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده می توان انتظار داشت در سال جاری و یا بهار سال آینده در عرصه عمل اجرایی شود.
این جهش سه برابری اما نقطه آغاز حرکت چابهار در مسیر توسعه خواهد بود. در صورت رسیدن خط ریلی به این بندر که آخوندی از پیشرفت ۴۰ درصدی در زیرسازی آن خبر داده و البته نهایی شدن سرمایه گذاری هندیها، برنامه های چند مرحلهای توسعه در چابهار کلید خواهد خورد که نتیجه آن رسیدن ظرفتی تخلیه و بارگیری در این بندر به ۸۴ میلیون تن در سال خواهد بود.
هرچند ۱۰ برابر کردن ظرفیت دریایی بندری که در طول سال های گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته راهی دشوار و البته نیازمند به توجهات جدی خواهد داشت اما اطمینان آخوندی از نهایی شدن قدم ها در این راه نشان می دهد ایران برای جنوب شرق برنامه هایی جدید طراحی کرده و در این بین ظرفیت جدی چابهار محور تمام برنامه های آینده خواهد بود.
انتهای پیام