علی خدایی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره رویکرد اشتغال زایی دولت در لایحه برنامه ششم توسعه گفت: امروز اشتغال فارغ التحصیلان یکی از دغدغه های اصلی جامعه است و نمیتوان آن را کتمان کرد.
وی با بیان اینکه کلیات و اهداف برنامه ششم توسعه بسیار آرمانی است افزود: علی رغم اینکه برنامه ششم توسعه در سایر حوزه ها دارای نکات مثبتی است اما در حوزه اشتغال دارای ضعفهایی است که قابل ملاحظه است و با برنامه ارائه شده با اهداف اشتغال زایی دست نمی یابیم.
خدایی مهمترین دغدغه و نگرانی جامعه کار و تولید را گسستگی بین برنامه پنجم و ششم دانست و گفت: در حالی که اهداف برنامه پنجم بخصوص مواردی که برای اشتغال تعریف شده هنوز به نتیجه نرسیده و اجرایی نشده، در برنامه ششم در راستای اجرای آن برنامه ها یا تکمیل نواقص آن هیچ راهکاری پیش بینی و ارائه نشده است.
وی با اشاره به ماده ۲۵ قانون برنامه پنجم توسعه گفت: براساس این ماده دولت مکلف شده بود سند ملی کار را تدوین کند و به مرحله اجرا در بیاورد و علیرغم اینکه دو دولت در این زمینه فعالیت کرد ولی هنوز این سند ملی کار تدوین نشده است.
نماینده کارگران در شورای عالی کار افزود: ماده ۷۳ برنامه پنجم توسعه دولت را مکلف کرده بود قوانین کار و تامین اجتماعی را براساس الزاماتی در راستای همسویی اهداف کارگر - کارفرما و دولت اصلاح کند که متأسفانه هیچکدام اصلاح نشده و دوباره لایحه ای به مجلس ارائه شده که به هیچ عنوان پوشش دهنده از اهداف برنامه نیست.
خدایی ادامه داد: در مورد اخیر باز این قضیه تکرار شده و بدون اخذ نظر شرکای اجتماعی و بدون اینکه لایحه بتواند بخشی از مشکلات تولید را حل کند به مجلس ارائه شده است. این نگرانی وجود دارد که باوجود گنجانده شدن اهدافی که در برنامه دیده شده امادر اجرا به مشکل برخورد کنیم.
انتهای پیام/