هیات دولت به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت با لغو تخفیف سود بازرگانی ۵۱ قلم کالا و همچنین به پیشنهاد وزارت جهادکشاورزی با لغو تخفیف ۱۸ قلم کالای دیگر موافقت کرد تا مجموعا تخفیف تعرفه حدود ۷۰ قلم کالا لغو شود.
به گزارش اقتصادنیوز، هیات وزیران در جلسه شامگاه یکشنبه خود به ریاست حسن روحانی مقرر کرد که ۹۸۵ میلیارد ریال اعتبار و تسهیلات بانکی برای بازسازی بخشهای خسارت دیده ناشی از سیل در استان مازندران اختصاص یابد.
بر این اساس ۸۰ میلیارد ریال جهت کمک بلاعوض برای بازسازی ۶ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی، ۳۰ میلیارد ریال برای کمک بلاعوض جهت تأمین لوازم خانگی و معیشتی، ۱۵۰ میلیارد ریال برای بازسازی تأسیسات زیربنایی و ۵۰ میلیارد ریال نیز جهت هزینه برای خدمات پشتیبانی و نظارت و در مجموع ۲۶۵ میلیارد ریال اختصاص یافت.
۷۲۰ میلیارد ریال نیز جهت پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت با سود روستایی ۴ درصد و شهری ۵ درصد به آسیبدیدگان ناشی از سیل برای جبران خسارت پرداخت می شود.
این تسهیلات قرار است به دو هزار و ۵۰۰ واحد شهری خسارت دیده با دوره بازپرداخت سه سال دوران مشارکت مدنی و ۱۲ سال دوران فروش اقساطی و ۳ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی روستایی اعطا شود.
دولت همچنین با هدف حمایت از تولید داخلی، پیشگیری از انحراف در تجارت خارجی و اختلال در اثربخشی نظام تعرفه ای ناشی از وجود تخفیفات سود بازرگانی برای واردات کالا از برخی مناطق مرزی، با لغو تخفیف سود بازرگانی ۵۱ قلم کالا به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و ۱۸ قلم کالا به پیشنهاد وزارت جهادکشاورزی موافقت کرد.
بر اساس این گزارش، هیات دولت همچنین مصوب کرد که نیروی انتظامی از دریافت هزینه های حمل خودرو معاف شده و متخلف، مالک، متصرف و یا قائم مقام قانونی صاحبان خودرو هزینه حمل و نقل به پارکینگ و یا تعمیرگاه را به طور مستقیم به شرکت خصوصی حمل کننده پرداخت کنند.
براساس این پیشنهاد که به تصویب هیات وزیران رسید چنانچه قبل از حضور مالک، خودرو بارگیری شده باشد، هزینه آن براساس تعرفه های اعلام شده باید توسط بخش خصوصی از مالک اخذ و خودرو را مطابق صورت جلسه مربوطه به وی تحویل دهند.
با تصویب هیات وزیران شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی نیز به فهرست سازمان های توسعه ای افزوده شد.
آزادراه همت-کرج طولانیتر میشود همچنین هیات وزیران در ادامه جلسه مقرر کرد که طول آزاد راه همت-کرج از ۱۳/۵ کیلومتر به ۲۰ کیلومتر افزایش یافته و سهم سرمایه گذاری وزارت راه و شهرسازی از ۵۰ به ۷۰ درصد افزایش و منابع مالی لازم برای احداث آزادراه، تاسیسات جانبی خاص و تصرف اراضی مسیر را از محل فروش اوراق مشارکت و سایر منابع تأمین و در مدت اجرا متناسب با پیشرفت کار به حساب مشترک میان وزارت راه و شرکت اجراکننده واریز کند.
از سوی دیگر هیات دولت پیشنهاد تشکیل کارگروه ملی آموزش ۲۰۳۰ با مسئولیت وزارت آموزش و پرورش بدون گسترش تشکیلات سازمانی و با استفاده از امکانات و ظرفیتهای موجود در این وزارتخانه را به تصویب رساند.
برنامه آموزش ۲۰۳۰ که در سال ۲۰۱۵ در گردهمایی وزیران آموزش جهان نگاشته شده است، با به رسمیت شناخته شدن نقش آموزش به عنوان محرک اصلی توسعه و تضمین آموزش با کیفیت فراگیر و یکسان نگر و ترویج فرصتهای یادگیری مادام العمر برای همه تأکید شده است.