به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم، شبکه پستی ایران امروزه به مراتب از مبادله صرف پیامهای میان فردی فراتر رفته و با تبیین فرهنگ مکاتبهای برای سازمانهای دولتی و خصوصی که با مردم سر و کار بسیار دارند، به سمت زیربنایی کردن فعالیت پست در کل جامعه پرداخته است.
بیتردید ارمغان این فرهنگ مکاتبه، رویهها و امور سازمان یافته، کاهش تردد، ترافیک و آلودگیهای زیست محیطی، صرفهجویی در زمان، هزینه، منابع ملی و شخصی است و این همه بخاطر نقش آفرینی پست در جامعه برای رفع نیازهای زندگی امروز است.
از آنجا که در صورت حذف این شبکه از سطح جامعه، توده عظیم استفاده کننده از خدمات متنوع پستی مجبور به متوقف نمودن تمامی فعالیتهای اجتماعی، علمی، اقتصادی، بازرگانی و... خود شده و به ناچار اقدام به حملونقل انواع مرسولات خواهند نمود که این امر اتلاف وقت، تحمیل خسارات عظیم مالی و در نهایت اختلال در تمامی شئون اجتماعی و اقتصادی را موجب میشود، لذا توسعه شبکه پستی کشور و کارآمدی آن تأثیری مستقیم بر شاخصهای اقتصادی کلان از جمله رشد اقتصادی خواهد داشت.
این توسعه محقق نخواهد شد مگر با شناخت و استفاده درست سازمانها، وزارتخانهها و همه بخشهای جامعه از امکانات و توانمندیهای شبکه پستی با تجزیه و تحلیل دقیق وضع موجود و رفع کاستیها.
نگاهی به وضعیت آمار و ارقام ترافیک پستی نشان میدهد که سرانه ارسال مرسوله به ازای هر نفر پستی در سه ماهه ابتدای سال جاری ۱٫۵۶ و کل ترافیک مرسولات در این بازه زمانی ۱۲۴ میلیون و ۴۶۸ هزار و ۷۵۷ بوده است.
این میزان ترافیک برای بازه مشابه زمانی سال گذشته ۱۴۲ میلیون و ۷۷ هزار و ۱۴۵ بوده که نشان از کاهشی ۱۲ درصدی برای سال جاری دارد.
کل ترافیک پستی تا پایان سال ۹۴ نیز طبق آمار شرکت ملی پست ۵۷۵ میلیون و ۶۱۳ هزار و ۸۲۵ بود که نهایتا سرانه سالانه را به ۷٫۳ مرسوله رساند.
استان تهران در سه ماهه ابتدایی سال جاری ترافیک ۳۹ میلیون و ۸۰۵ هزار و ۶۶۵ مرسولهای داشته که معادل سرانه ۳٫۱ مرسوله در این بازه زمانی برای هر تهرانی است. این در حالی است که ترافیک مرسولات پستی تهران در سه ماهه ابتدایی سال گذشته ۵۱ میلیون و ۴۶۱ هزار و ۲۶۳ بوده است.
بنابراین ترافیک مرسولات پستی استان تهران هم در این یک ساله ۲۲ درصد کاهش یافته است.
انتهای پیام/