ایران آنلاین / شهاب الدین غندالی در نشستی خبری با اصحاب رسانه به ارائه گزارش عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان پرداخت و اظهار کرد: این صندوق حدود ۲۰ سال است که فعالیت میکند طبق برنامه دوم توسعه تاسیس صندوق ذخیره به آموزش و پرورش تکلیف میشود و بر اساس آن پنج درصد از حقوق فرهنگیان به حساب صندوق واریز میشود و معادل آن را نیز دولت مکلف به پرداخت می شود.
وی افزود: با این پول فعالیت اقتصادی در صندوق ذخیره فرهنگیان شکل میگیرد و این سرمایه و سود آن پس از بازنشستگی به اعضاء پرداخت میشود.
مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه از آنجا که وزیر آموزش و پرورش را نسبت به مجلس در این برنامه توسعهای پاسخگو کردند و وزیر باید نسبت به عملکرد این صندوق پاسخگو باشد و قاعدتا باید اختیارات به او داده میشد گفت: به همین خاطر به وزیر اجازه داده شد تا مجمع موسسه صندوق به شکل هیئت امنایی باشد. انتخاب هیئت امنا به عهده شخص وزیر است و رئیس هیئت مدیره نیز خود اوست.
غندالی افزود: در اساسنامه صندوق آمده است: "هیئت امنا به صورت افتخاری فعالیت میکند و حق دریافت حق الجلسه و پاداش ندارند و سالانه دو مرتبه تشکیل جلسه میدهند".
غندالی با اشاره به اینکه مدیریت صندوق نیز متاثر از حضور وزیر آموزش و پرورش است گفت: وزیر آموزش و پرورش تیمی را تعیین میکند که نگاهها و منویات وی را تعقیب کند و بتواند در زندگی و معیشت فرهنگیان اثرگذار باشد البته در این میان مشکلاتی وجود دارد از جمله اینکه مدیریت موسسه اقتصادی ما به نوعی متزلزل است زیرا متناسب با تغییرات دولتها تیمها تغییر میکنند و این مسئله قدرت تصمیم گیری و برنامه ریزی بلند مدت را میگیرد و افراد نمیدانند تا چه مدت فعالیت کنند تا بتوانند برنامه های بلند مدت تهیه کنند.
غندالی ادامه داد: صندوق ذخیره فرهنگیان، موسسه خاصی است و اعضایی دارد که سالانه تعدادی از آنها بازنشسته میشوند همانطور که گفته شد بخشی از پرداختی به بازنشستگان خارج شده از صندوق از سوی دولت باید تامین شود اما متاسفانه این مبالغ و حق دولت تا پایان برنامه چهارم توسعه پرداخت شد و بعد از برنامه پنجم توسعه دولت دیگر پولی پرداخت نکرد این در حالیست که دولت باید نقدینگی داشته باشد تا بتواند مبلغی را به افرادی که از صندوق خارج میشوند پرداخت کند. ما نزدیک به ۴۰ هزار بازنشسته فرهنگی در سال ۹۵ خواهیم داشت که باید بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان به آنها پرداخت کنیم، بنابراین نقدینگی ما باید بیش از این میزان باشد.
غندالی ادامه داد: فرهنگیان عضو صندوق ماهانه ۱۹ میلیارد تومان به صندوق واریز میکنند در حالیکه پرداختی ما به خروجیها ماهیانه ۴۰ میلیارد تومان است بر این اساس بیش از دو برابر منابع ورودی ما باید صرف پرداخت به خروجیها شود./ایسنا