معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد گفت: امسال سهم بودجه فرهنگی این وزارتخانه به هزار میلیارد تومان رسیده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، علیاصغر کاراندیش امروز در دیدار با آیتاله خاتمی، نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه زنجان اظهار کرد: سفرهای استانی به اتفاق هیاتهمراه به تناسب موضوعات استان انجام میشود که دیدار با امامجمعه، استاندار و اصحاب فرهنگ و هنر، رئوسای فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارکنان فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار قرار دارد.
به گفته وی، در این سفر بازدیدهای میدانی از هنرستان و پروژههای مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دو روز کاری انجام میشود.
این مقام مسئول به نتایج مثبت این سفرها اشاره کرد و گفت: با استفاده از اطلاعاتی که در این سفرها حاصل میشود، از کم و کیف فعالیتها و مشکلات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اطلاع پیدا میکنیم.
این مسئول فرهنگی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی و هنری در سطح کشور و پراکندگی این حوزه خاطرنشان کرد: در سطح کشور ۲۶ دستگاه دولتی و غیردولتی متولی فعالیتهای فرهنگی هستند.
کاراندیش با یادآوری اینکه سال ۹۴ بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار حوزه فرهنگ در بودجه تعریف شده بود که سهم وزارت ارشاد از این رقم، ۷۷۰ میلیارد تومان بوده که امسال بودجه فرهنگی از این رقم به ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد افزایش یافته و سهم این وزارتخانه یکهزار میلیارد تومان یعنی یکهفتم بودجه فرهنگی کشور شده است.
به گفته معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با توجه به گستردگی فعالیت وزارتارشاد و تنوعی که این دستگاه دارد، با پیگیری سازمان مدیریت و برنامهریزی در سالجاری بودجه این وزارتخانه ۳۵ درصد افزایش داشته است.
وی به تغییرات بودجه این وزارتخانه در سنوات اخیر اشاره کرد و گفت: امسال براساس برنامهریزیهای به عمل آمده برای فعالیت استانها اعتباراتی تخصیص مییابد.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه در سال جاری ۴۰ درصد بودجه از طریق معاونت فرهنگی به استانها اختصاص پیدا کرده است، افزود: برخی از استانها برنامههای خود را در سطح ملی اجرا می کنند که نمی توان این اعتبارات را به استانها سوق داد ولی برنامههای کانونهای مساجد، مطبوعات و .. به استانها سوق داشت.
به گفته کاراندیش تربیت نیروی انسانی نخبه و حمایت از آثار فاخر و اثراتی که هنرمندان در کشور تولید می کنند از اهداف کلان این وزارتخانه است.
این مقام مسئول به خرید آثار ارزشمند آثار هنری از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و گفت: وزارتخانه در مقوله درمانی نیز از اهالی فرهنگ و هنر در استان ها حمایت و هزینه های درمانی را در صورت تایید مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها تامین می کند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه وزارتخانه تلاش می کند تا از افرادی متخصص در بخش های بررسی تالیفات و صدور مجوز استفاده کند، ادامه داد: این وزارتخانه کارهای فشرده ای در حوزه تئاتر و سینما اجرا می کند که از آن جمله می توان به اجرای بیش از ۱۰۰ تئاتر هر شب در تهران و اکران ۸۰ فیلم در سینماها اشاره کرد.
به گفته کاراندیش از ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار این وزارتخانه در سال گذشته، ۱۳۶ میلیارد تومان اعتبار به سینما اختصاص یافته بود که این رقم در بخش فعالیت های هنری ۳۲ میلیارد تومان و در کانون های فرهنگی و هنری ۵۲ میلیارد تومان بود.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای یارانه کتاب و مطبوعات اختصاص یافت؛ افزود: امسال این رقم به ۱۹۵ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است، لذا اعتبارات وزارتخانه متبوع عمدتا در حوزه قرآنی، فرهنگی و مطبوعاتی است و بخشی نیز در حوزه هنر و سینما هزینه میشود.
این مقام مسئول به تاکیدات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: تلاش برای شفاف سازی فعالیت ها از طریق پرداخت یارانه به مطبوعات، اشتراک مطبوعات و رتبه بندی، افزایش اعتبارات برای بیمه هنرمندان در دستور کار قرار دارد.