ایران آنلاین /در ادامه علی معلم، مدیر مسئول و سردبیر نشریه دنیای تصویر و دبیر جشن حافظ به روی سن آمد تا لحظاتی را دربارهی چرایی وجود این جشن و نسبت نام حافظ با آن صحبت کند. مشخص است که پدیدهی سینما در عصر حافظ وجود خارجی نداشته اما سینما در دنیای امروزی کاملترین تجسم هنر و از سوی دیگر حافظ هم سمبل و الگوی کامل هنرمند در فرهنگ ایرانی است:
« حافظ منتخب عام و خاص و عارف و عامی فارسیزبانان و ایرانیان است. شعر در زمان حافظ آیینه اوضاع و احوال آن روزگار است و امروز سینما این آیینگی را بر عهده دارد. حافظ از یک سو روایتگر اوضاع و احوال روزگار خویش و از سوی دیگر هنرش فراتر از مرزهای مکان و زمان جغرافیایی است. حافظ هنرمند دینی و وامدار کلام وحی است. حقایقی دینی را بیشتر از تعصب، قشریگری و زهد خشک قبول دارد. پیرو مکتب رندی است و عشق.»
سردبیر دنیای تصویر از همین رو جهانبینی و نگرش هنری و اجتماعی متاثر از خواجه شیراز را خط مشی جشن سینمایی حافظ میداند. جشنی که در سینمای ایران به دنبال تقدیر و کشف آثاری است که علاوه بر تکنیک، واجد معنا و مفهوم درست باشد و اگر نگاه نقادانه و موضع اجتماعی دارند این رویکرد منصفانه و هوشمندانه به زبان سینما تصویر شود. این رویکرد جشن حافظ نه به ادعا بلکه بنا به کارنامهی چندسالهی این مراسم سینمایی و تلویزیونی قابل اثبات است. جشن سینمایی حافظ با این امید و انگیزه تاسیس شده که بتواند با کشف و تقدیر آثار سینمایی ایران، به رشد جریانی در فرهنگ و هنر کمک کند که در دنیای معاصر خود ادامه دهنده منش و هنر حافظ باشند.
بعد از آن نوبت به تقدیر از برگزیدگان جشن امسال رسید و چهرههایی چون علی نصیریان، مهران مدیری، فرهاد اصلانی، مهتاب کرامتی، علیرضا رئیسیان، شهرام مکری، سعید روستایی، سعید ملکان، پریناز ایزدیار، ستاره اسکندری، مسعود بهبهانی نیا، نسرین نصرتی، بایرام فضلی، آرش لاهوتی، لقمان خالدی، بهرام دهقانی و نوید محمدزاده به روی صحنه رفتند.
علی نصیریان روی صحنه بار دیگر اشاره کرد که فرهنگ پدیدهای مردمی است: «اوضاع فرهنگ امروز آنقدرها هم بد نیست. اگر با دیدی بازتر به وضعیت و شرایط فرهنگ و هنر امروز ایران نگاه کنیم، اتفاقا میتوانیم شاهد پیشرفتها و رشد چشمگیر در حوزههای مختلف باشیم.»
فرهاد اصلانی هم که برای اولین بار برندهی تندیس حافظ شده خاطرهای را از اولین حضورش در این جشن تعریف کرد. زمانی که برای سریال «خانهای در تاریکی» نامزد جایزه بازیگر بهترین بازیگر مرد تلویزیونی بوده اما تندیس در آن دوره برای سریال «دایره تردید» به فرامرز صدیقی میرسد: «وقتی که دیدم که آقای معلم اهداکنندگان جایزه را به صورت بداهه و از میان حاضران در سالن صدا میزند، از ترس و خجالت رفتم بیرون از سالن و قایم شدم که آقای صدیقی مرا دیدند...»
نوید محمدزاده هم که خود را از سر صحنه تئاتر به این ضیافت رسانده بود اعلام کرد بازیگران جوان امثال خودش با دیدن نقشآفرینی درخشان بزرگانی چون علی نصیریان برای بازی کردن جان میگیرند.
همچنین در این ضیافت از اعضای هیئت داوران و چهرههایی چون رضا یزدانی، حجت اشرفزاده، رسول نجفیان، ارشا اقدسی، سپند امیرسلیمانی، کوروش تهامی، رضا سورتیجی و تیم دوبله همزمان تهران داب شو تقدیر شد که به جشن حافظ آمدند و برنامه اجرا کردند تا خاطرهای فراموش نشدنی را برای سینماییها رقم بزنند.