به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اگر بخواهیم نگاهی به وضعیت امروز اشتغال بیندازیم خواهیم دید که عدم مهارت یکی از دلایلی بیکاری نیروی کار است.شاید عدم تطبیق رشته های تحصیلی و نیازهای بازار کار را بارها به عنوان یکی از معضلات اقتصادی از زبان کارشناسان بازار کار شنیده باشیم.
برای کسب مهارت در سراسر دنیا،ساختارهای آموزشی به دو بخش آموزشهای عمومی و همچنین آموزشهای فنی حرفهای تقسیم میشوند تا دانشآموزان و حتی فارغالتحصیلان پس از کسب مهارتهای تئوری در سطوح تحصیلی مختلف برای یافتن شغل توانایی لازم راداشته باشند. در همین راستا اخیراً طرحی در دولت برای آموزشهای فنی و حرفهای در دوره تحصیلی دانش آموزان مطرح شده است که در زیر جزئیات آن را مجید طهرانیان بیان میکند.
*گرفتن دیپلم به روش سابق انجام می شود
مجید طهرانیان،مشاور رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای در گفت وگو با تسنیم، درباره این طرح بیان میکند: مهارت آموزی در نظام تعلیم و تربیت امری ضرروی است چرا که یکی از الزامات مهم سهولت در جریان زندگی است، هم اکنون در شورای عالی آموزش و پرورش موضوع مهارتآموزی در سند بنیادنی آموزش و پرورش که سند تحول نظام آموزشی است در حال بررسی است و برنامهریزیهای مقدماتی آن صورت پذیرفته است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان تهران معتقد است که نظام آموزش مهارتی بخشی از نظام آموزش کشور در راستای تقویت مهارت جوانان فعالیت میکند .مهارتها در دو دسته حوزه عمومی و تخصصی تقسیمبندی میشوند، اگر آموزشهای مهارتی در کنار آموزشهای عمومی قرار گیرند، در آینده میتواند نیروی کار دارای ارزش و قیمت بالا برای اقتصاد کشور تربیت کند.
طهرانیان میگوید: یکی از مهمترین برنامههای در دست اقدام وزارت آموزش و پرورش، همکاری با سازمان آموزش فنی و حرفهای است تا برای اینکه در آینده یکی از الزامات دریافت دیپلم در نظام متوسطه داشتن حداقل یک مهارت باشد. این اقدام در مراحل مقدماتی کارگروههای مشورتی و تخصصی قرار دارد و به محض نهایی شدن آئیننامههای آن به اطلاع مردم خواهد رسید؛ در شرایط حاضر به دلیل عدم اتمام تدوین دستورالعملها، دریافت دیپلم به روش سابق انجام میشود و نیازی به دریافت مهارت نیست اما پس از ابلاغ آن از سوی آموزش و پرورش در آینده کسب مهارت از سوی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور یک الزام خواهد بود.
انتهای پیام/