به گزارش خبرنگار بخش بازرگانی خبرگزاری تسنیم، غلامرضا حسنپور امروز در نشست خبری سازمان بسیج اصناف کشور اظهار کرد: این سازمان ۱۱ هزار شهید اصناف و بازاریان را شناسایی کرده است و هر ساله نام یکی از شهدای اصناف به عنوان الگو برای اصناف معرفی میشود.
وی در خصوص برنامههای مرکز بسیج اصناف و بازاریان کشور در هفته بسیج گفت: حضور منسجم در نمازهای جمعه، برپایی نمایشگاه دستاوردهای بسیج اصناف در مساجد و ورودیهای بازار، تجلیل از فعالان آموزشی فقه بازار، برگزاری نشست ویژه با عنوان یاوران معروف و تجلیل از فعالان امر اقامه نماز و برپایی نماز باشکوه در بازارها و پاساژها، نشست تخصصی با حضور خواهران شاغل در بازار با بررسی محوریت و آسیبها، برگزاری نشست کارگروههای اقتصاد مقاومتی و ارائه گزارشهای اقدامات عملی صورت گرفته و برگزاری مراسم ویژه روز قشر و... از جمله این برنامهها است.
مسئول امور اصناف و بازاریان کشور ادامه داد: آموزشهای فقه در بازار با کمک خود اصناف و اتحادیهها برگزار خواهد شد. همچنین در بخش خواهران فعال در اصناف نیز اقداماتی در دست کار است تا شرایط فعالیت آنها در بازار از لحاظ فرصتها و آسیبها بررسی شود.
وی تصریح کرد: استفاده از بانوان در عرصههای مختلف فکری در دست بررسی است و بسیج خواهران در بسیج اصناف و بازاریان کشور در حال تشکیل است و برای این کار نشستهای تخصصی با حضور اصناف و بازاریان برگزار میکنیم تا شرایط فعالیت بانوان در بازارها و به ویژهها پاساژها مورد بررسی قرار گیرد.
حسنپور با اشاره به وضعیت اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور گفت: سال جاری را رهبر معظم انقلاب سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل انتخاب کرده است که این امر نشاندهنده خلاء موجود در وضعیت اجرای این امر است.
وی تاکید کرد: وقتی به اقدام و عمل اشاره شده است به نظر میرسد که در زمینه اجرا دچار مشکلاتی هستیم به همین منظور بسیج اصناف اقداماتی بر اساس ۳ محور حمایت، هدایت و نظارت برای اجرای اقتصاد مقاومتی به کار میگیرد اما ما تصدیگری در این خصوص نخواهیم داشت.
مسئول امور اصناف و بازاریان تاکید کرد: کارگروههایی برای این امر شروع شده و از ابتدای سال ۹۵ کارگروههای تخصصی برای اقتصاد مقاومتی در موضوعات صنفی مختلف برگزار شده است.
وی ادامه داد: در ابتدا کارگروه اقتصاد مقاومتی طلا و جواهر با حضور خود اصناف و بازرگانان کشور شروع به کار کرده است.
حسنپور با بیان اینکه قاچاق در بخش طلای کشور به صورت گسترده صورت میگیرد، گفت: در شرایطی که تولید داخلی کفاف کشور را نمیدهد و مصرف ۷۰۰ تنی طلا داریم نیمی از طلای مصرفی از داخل تامین نمیشود.
وی گفت: ما در گذشته رتبه دوم در تولید طلا و جواهر داشتهایم که اکنون بشدت در این زمینه افت کردهایم و به دنبال رفع موانع موجود هستیم.
مسئول سازمان بسیج اصناف و بازاریان کشور گفت: در بخش پوشاک شاهد واردات گسترده محصولات ترکیه و قاچاق به کشور هستیم که این موضوع توسط بسیج اصناف با جدیت بیشتری برای بحث این مشکل بسیج اصناف با کمک سایر ارگانها این موضوع را دنبال میکند.
حسنپور یادآور شد: بالغ ۶۰۰ هزار تولید کننده صنفی در بخش اتاق اصناف حضور داشته و پروانه گرفتهاند اما هیچ آماری از اینکه واقعا چند درصد آنها در حال فعالیت بوده و یا نیمه تعطیل هستند وجود ندارد.
وی تاکید کرد: در بخش صنایع نساجی وضعیت بسیار بدتر است و تقریبا میتوان گفت که نساجی ما از بین رفته است.
مسئول سازمان بسیج اصناف و بازاریان کشور گفت: در موضوع واردات لوازم خانگی نیز شاهد ورود گسترده محصولات خارجی به کشور هستیم بطوری که براساس آمار موجود بعد از دانههای روغنی در بخش لوازم خانگی بیشترین واردات را داریم.
حسنپور تاکید کرد: بسیج اصناف کشور همچنین از صادرات به کشورهای آفریقایی و مقاومت و روسیه حمایت میکند و باید اذعان داشت در شرایطی که ترکیه از بازار روسیه خارج شده بود ما به دلیل مشکلات ساختاری نتوانستیم به درستی به این بازار وارد شویم .
وی با بیان اینکه بسیج اصناف کشور بدون هرگونه درخواست پول از دولت و بانکها مطالبهگری برای رفع مسائل اقتصادی دارد گفت: این سازمان به طور مثال پیگیری میکند که وزارت صنعت، سازمان امور مالیاتی، اتاق بازرگانی و اتاق اصناف چه کارهایی انجام دادهاند و مطالبهگری لازم را از آنها به عمل میآورد.
مسئول سازمان بسیج اصناف و بازاریان کشور گفت: داغترین موضوع روز در این زمینه را موضوع پوشاک است.
وی تاکید کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید پاسخگو باشد که چرا مجوز برگزاری نمایشگاه اختصاصی به کشور ترکیه داده است این رفتار کجای اقتصادی مقاومتی قرار دارد.
حسن پور افزود: در صورتی که ترکها در نمایشگاه پوشاک خود در ایران دستگاه و تکنولوژی وارد میکردند مشکلی وجود نداشت اما باید اذعان داشت در حالی که آنها اجازه حضور ایران در بازارهای خود را نمیدهند و ما تا به امروز نتوانستهای نمایشگاهی در بخش پوشاک در این کشور داشته باشیم چرا این اجازه به آنها داده شده است.
وی تاکید کرد: در این خصوص به وزیر صنعت و معاون اول رئیس جمهور و مسئولین نظام نامه نوشته شده که چرا تنها ترکیه به ایران برای برگزاری نمایشگاه اختصاصی پوشاک دعوت میشود و سایر کشورها مانند سوریه دعوت نمیشوند.
* ستاد مبارزه با قاچاق کالا از مهرماه با عرضه کالای قاچاق در کلیه مغازهها برخورد میکند
مسئول سازمان بسیج اصناف و بازاریان کشور با بیان اینکه براساس اطلاعاتی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ما اختیار ما قرار داده از مهرماه کلیه اجناس قاچاق از فروشگاهها جمعآوری میشود گفت: عزم ما برخورد قضایی و عرضه کالای قاچاق در سطح عرضه شروع میشود اما ما به دنبال آن هستیم که با اجرای این طرح به اصناف کشور ضربه نخورد و ما از آنها دفاع میکنیم و این اجازه را نمیدهیم که در وضعیت رکود بازار آنها دچار مشکل شود.
حسنپور تاکید کرد: باید این برنامه با حوصله پیش رود تا حداقل آسیب به اصناف کشور وارد شود و همچنین از مرزها جلوی واردات کالای قاچاق به کشور گرفته شود تا هرگز این کالاها به کشور نیاید.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص حضور بسیج اصناف در بازارها و پاساژها گفت: بسیج اصناف معتقد است که بانوان تا حد ممکن باید به سمت تولیدات خانگی بروند که این موضوع توسط بسیج و وزارت صنعت پیگیری میشود.
مسئول سازمان بسیج اصناف و بازاریان کشور تاکید کرد: در صورتی که مغازهداری به بانوان فروشنده خود دیکته کند که به چه شکلی لباس بپوشد و یا اینکه حقوقهای ناچیزی مانند ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان به آنها بدهد ما از حقوق بانوان دفاع میکنیم.
وی افزود: پوشش یکنواخت برای خانمها در پاساژها مانند هواپیماها از جمله مواردی است که بررسی میشود.
انتهای پیام/