به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، علی محمد شاعری اظهار داشت: امکان سنجی مناطق آزاد اگر به خوبی صورت بگیرد و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در نقاطی احداث شوند که زیر ساخت های مناسب داشته باشند و در نقاطی باشند که ظرفیت های تولیدی و صادراتی قدرتمند وجود داشته باشد، به نفع آن منطقه است و موجب رشد و توسعه شهرهایی که در آن ایجاد میشود، خواهد بود.
وی ادامه داد: اشکالاتی که وجود دارد این است که بعضی از مناطق در گذشته در جاهایی ایجاد شده که زیرساختهای لازم وجود نداشت و برای اینکه زیرساختها ایجاد شود، بعضی از این مناطق مجبور شدند به واردات روی بیاورند و از هزینههایی که از واردات به دست آوردند هزینه های ایجاد زیرساخت ها را تامین کردند.
شاعری افزود: یک فوریت لایحه پیشنهادی دولت برای ایجاد مناطق آزاد جدید رای آورده و در حال حاضر در کمیسیون اقتصادی مجلس در حال بررسی است و فکر میکنم با فضایی که وجود دارد نمایندگان به این لایحه رای مثبت خواهند داد.
این نماینده مجلس همچنین درباره اظهاراتی که درباره افزایش قاچاق از مناطق آزاد می شود، گفت: متاسفانه قاچاق چالش اصلی کشور ما محسوب میشود و صرفا بحث مناطق آزاد و منطقه ویژه اقتصادی نیست. اگر میخواهیم جلوی قاچاق را به صورت اصولی بگیریم باید در داخل کشور تقاضا برای محصولات قاچاق را کم کنیم و روی مبادی ورودی قاچاق کنترل دقیقی داشته باشیم و در مدیریت گمرکات باید یک مدیر به روز و مدرن و با تجهیزات مناسب برای کنترل و مقابله با واردات قاچاق کالا داشته باشیم.
وی ادامه داد:باید سرمایه گذاری های لازم در مناطق آزاد هم به گونهای انجام شود که تولیدات با کیفیت و قیمت رقابتی در این مناطق ایجاد شود که امکانات صادرات کالا از این طریق فراهم شود. یک مشکلی که در اقتصاد کشور وجود دارد این است که اقتصاد کشورمان اقتصاد صادرات محور نیست و در حال حاضر بسیاری از کالاهای ما در رقابت با بازارهای جهانی گران تر هستند و کیفیت نامناسبتری دارند.
شاعری تاکید کرد: اساس اقتصادی مقاومتی باید بر صادرات کالاهای تولید داخلی باشد و زمانی این کالاها صادراتی خواهد بود که قیمت رقابتی و کیفیت مناسب را در مقایسه با کالاهای مشابه داشته باشد. مشکل اصلی ما این نقطه است و باعث شده آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد شده و تقاضا برای کالاهای خارجی هر روز در کشور زیاد شود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه افزایش تقاضای کالاهای خارجی در کشور به دو دلیل است، گفت: یکی اینکه مشتری کالاهای خارجی را در مقایسه با کالاهای داخلی باکیفیتتر در بازار میبیند و قیمت آن هم مناسب تر است. بنابراین باید اصول کالاهای صادراتی را یاد بگیریم و مشوقهای صادراتی را در دستور کار قرار دهیم و کالاهایی را که در بازار هدف متقاضی دارد و میتوانیم بر اساس مزیت های نسبی کشور در داخل تولید کنیم، بسته های تشویقی تهیه کرده و برای صادرات آن کالاها به کار بگیریم و حمایت کنیم تا آن کالاها بتوانند در بازارهای هدف به مصرف برسد و نیازمندیهای متقاضی را تامین کند.