دکتر حسن روحانی در مراسم روز ملی صادرات با بیان اینکه صادرات با تولید امکان پذیراست، عنوان کرد: اساس اقتصاد مقاومتی هم این است که تولید با استاندارد های جهانی منطبق باشد و اگر کیفیت لازم را نداشته باشد و شرایط باعث شود محصول گران تر از محصول رقیب به دست مصرف کننده برسد، تنها برای مدت کوتاهی موفقیت حاصل می شود. رییس جمهوری دامه داد: در هر سفر خارجی دولت یازدهم بزرگترین هدف، تسهیل مسیر تجارت، توسعه اقتصادی و صادرات کالای ایرانی و جذب سرمایه خارجی بوده است و در اکثر سفرها تلاش شده به همراه کار آفرینان باشیم و بتوانیم فضا را برای تعامل و ایجاد قراردادهای آنها و پیشرفت کشور آماده کنیم.
مشاهده کل خبر
سمینار «تبادل دانش مالی ایران - کره»
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار که در صدر هیاتی ۱۱ نفره، با مقامات ارشد بازار سرمایه کره جنوبی دیدار میکند، به عنوان سخنران کلیدی سمینار «تبادل دانش مالی ایران - کره» بر اجرایی کردن تفاهم نامههای همکاری منعقده و گسترش همکاری همه جانبه تاکید کرد. دکتر شاپور محمدی با اشاره به اقدامات اخیر دولت و بازار سرمایه گفت: پس از برجام، تولید و صادرات نفت از افزایش چشمگیری برخوردار شده و واردات کره جنوبی از ایران حدود دو برابر شده است.
در این سمینار، جانشین رئیس سازمان بورس در امور بین الملل، صنعت خدمات مالی را کاملا آماده و در دسترس سرمایه گذاران خارجی دانست و با اشاره به تصویب انتشار ۱۲ میلیارد دلار اوراق در قانون بودجه سال جاری، افزود: در ششمین برنامه توسعه، حجم انتشار اوراق بهادار اسلامی، باید تا سال ۲۰۲۲ سالانه ۲۰ میلیارد دلار باشد. بهادر بیژنی در پایانی سخنان خود ضمن اشاره به تعهدات سازمان به ویژه در بعد بینالملل گفت: بدون شک عضویت سازمان بورس در IOSCO، مهمترین دستاورد برون مرزی بازار سرمایه به شمار میرود.
مشاهده خبر دکتر محمدی، مشاهده خبر بهادر بیژنی
همایش "بررسی الزامها و چالشهای قراردادهای مشارکت و ابزارهای مالی سرمایه گذاری در صنعت نفت
بیژن زنگنه، وزیر نفت در همایش "بررسی الزامها و چالشهای قراردادهای مشارکت و ابزارهای مالی سرمایه گذاری در صنعت نفت "که صبح روز یکشنبه ۲ آبان ماه برگزار شد، گفت: نفت، بدون تردید موتور محرک توسعه کشور است و اگر از این گزاره درک درستى حاصل شود، مى توان سرمایه گذارى هاى داخلى و خارجى این صنعت را توجیه کرد؛ و هیچ حوزه اى در کشور به جز صنعت نفت نیاز به چنین سرمایه گذاری عظیمى ندارد و علاوه بر آن هیچ بخشى هم که بتواند چنین سرمایه اى را تأمین کند وجود ندارد.
حسین عبده، عضو شورای عالی، نیز در این همایش با اشاره به نقش بازار سرمایه در تامین مالى گفت: ۵ هزار میلیارد تومان تامین مالى صنعت نفت و پرداخت بخشى عمده اى از بدهى ۱۲ هزار میلیارد تومانی دولت به گندمکاران که از بازار سرمایه تامین شده است گویای ظرفیت این بازار در تامین مالی است.
همچنین، امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس ایران، با اشاره به ساختار تامین مالی پروژههای نفت و گاز ایران گفت: صکوک مشارکت پروژه های زیرساختی نفت و گاز، پتروشیمی، صکوک اجاره بر مبنای دارایی های فیزیکی موجود یا برای خرید دارایی های سرمایه ای، صکوک مرابحه تامین سرمایه در گردش بنگاه ها و پروژه ها، صکوک منفعت بر مبنای درآمدهای آتی پروژه ها و صکوک استصناع پروژه های زیرساختی نفت و گاز و پتروشیمی از جمله ابزارهای کارآمد این حوزه است.
مشاهده خبر وزیر نفت، مشاهده خبر مدیرعامل فرابورس، مشاهده خبر عضو عالی شورای بورس
منفعت خدمت بورس در جیب تعاونی های کشور
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ورود شرکت های تعاونی سهامی عام به بورس را خدمتی به تعاونی ها توصیف کرد و گفت: با توجه به سهم اندک تعاونی ها در اقتصاد کشور قطعاً نه تنها نتیجه و منفعت این عملیات بیشتر برای تعاونی ها است بلکه بورس به بازوی کمکی برای این بخش از اقتصاد تبدیل می شود پس این ارتباط نباید خدمت به بورس تلقی شود. حمید کلانتری در خصوص آمادگی زیر ساخت های بازار سرمایه جهت ورود تعاونی های سهامی عام خاطر نشان کرد: براساس قانون، شرکت های تعاونی متعارف اصولا نمی توانستند در بازار سرمایه ورود کنند که با مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت های تعاونی سهامی عام ایجاد شدند که بر اساس چارچوب تعیین شده مجوز ورود به بازار سرمایه را دریافت کردند.
مشاهده کل خبر
تحریم های وزارت خزانه داری آمریکا قابل اعتنا نیست
در جلسه ای که با حضور مسئولان ارشد بانک های مطرح سنگاپور از جمله DBS، ICBC، BTMU ، UOB برگزار شد، رییس کل بانک مرکزی ضمن ارائه گزارشی از تحولات رخ داده در فضای پسابرجام، در خصوص گسترش فعالیت های تجاری میان دو کشور گفت: باتوجه به تحولات رخ داده در فضای پسابرجام، باید از ظرفیت های فراوان اقتصادی دو کشور بهره گرفت و لازمه این امر نیز گسترش تعاملات و همکاری ها میان شبکه بانکی ایران و سنگاپور و در نتیجه توسعه روابط بازرگانی دو کشور است.
مشاهده کل خبر
ورود طلاهای خانگی به چرخه اقتصاد از طریق بورس کالا
حامد سلطانی نژاد درباره پیشنهاد راه اندازی صندوق طلا در بورس کالا گفت: صندوق های طلا در دنیا کارآیی دارند و برای اینکه از نوسانات جهانی قیمت طلا استفاده شود و در عین حال ریسک تلاطمات را پوشش دهند، مورد استفاده قرار می گیرند؛ افرادی که در این صندوق ها یونیت خریداری می کنند می توانند یا طلا و یا پول بیاورند. به گفتخ مدیرعامل بورس کالا صندوق های طلا می تواند طلای راکد و خانگی را برای کمک به اقتصاد کشور جمع آوری کند.
مشاهده کل خبر
سهم صادرات محصولات پتروشیمی ایران رو به افزایش است
به گفته مرضیه شاهدایی سازمان حمایت کننده و ایجاد کننده امنیت برای سرمایه گذاران خارجی (FIPPA) تسهیلات ویژه ای برای سرمایه گذاران خارجی صنعت پتروشیمی ایران در نظر گرفته و همچنین مشوق هایی برای سرمایه گذاری در مناطق آزاد مانند ٢٠ سال معافیت مالیاتی پیش بینی شده است. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نمایشگاه لاستیک و پلاستیک دوسلدورف آلمان با اشاره به ٣٠ طرح در دست مطالعه و ۵٠ طرح در حال اجرای صنعت پتروشیمی کشور گفت: مسیر مشارکت سرمایه گذاران خارجی با شرکت های ایرانی در صنعت پتروشیمی هموار است.
مشاهده کل خبر
اوراق مشارکت دولتی به تایید کمیته فقهی بورس رسیده است
حجتالاسلام والمسلمین حسن آقا نظری، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و عضو کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص اوراق مشارکت گفت: در اوراقی که دولت قصد انتشار و فروش آن را دارد، دِین فروخته میشود و هیچگونه عملیات ربوی رخ نمیدهد بلکه صرفا برای تسویه طلبها از دولت است. این اوراق به تایید کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار رسیده است و هیچگونه مشکل شرعی بر آن وارد نیست.
مشاهده کل خبر
حذف موانع فعالیت کارگزاران و بهینه سازی نظارت ها با ضوابط جدید
بهنام محسنی، معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس ایران، با بیان اینکه محدودیتهای پیشین در خصوص شرایط لازم برای راهاندازی تالار اختصاصی، شعبه، اتاق معاملات، دفتر پذیرش و نمایندگی کارگزاران عضو فرابورس ایران رفع شده است، افزود: بهعنوان مثال تالار اختصاصی باید دارای دفتر پذیرش در محل، ایستگاه معاملاتی، محل استقرار ارباب رجوع، رایانه متصل به سامانه معاملات بههمراه یک خط دیتا باشد و مانند گذشته سختگیری نسبت به مسائلی همچون کف و سقف متراژ محل مورد نظر، کروکیهای متعدد مکانی برای راهاندازی تالار در این ضوابط وجود ندارد.
مشاهده کل خبر
بانک مرکزی به دنبال راهی برای برگزاری مجامع بانک هاست
به گفته مدیر عامل کارگزاری بانک سپه، تاخیر در برگزاری مجامع مخصوصا برای بانک های سهامی عام امر مطلوبی نیست، چون سرمایه گذاران منتظرند تا از سرمایه گذاری خود منتفع شوند اما بانک مرکزی نیز دل مشغولی های خاص خود را دارد و قصد دارد تا اگر مجمعی برگزار می شود اطلاعات شفاف و دقیق باشد که اطلاعات دقیقی به سهامداران و ذی النفعان داده شود. ابراهیم عنایت در ادامه گفتگو با "سنا" افزود: علت تاخیر در برگزاری مجامع بانکهای بورسی این است که هنوز بانک مرکزی در مورد برگزاری مجامع برخی بانک ها به نتیجه نرسیده و به دنبال راهکاری است که مشکلات بانک ها را برطرف کند تا زمانیکه مجمع این شرکتها برگزار می شود عملکرد آنها به صورت شفاف و کامل باشد.
مشاهده کل خبر
آثار برجام در بازار سرمایه ملموس تر شده است
مدیر عامل کارگزاری بانک سامان، در خصوص صنایع برتر بازار سرمایه در نیمه دوم سال گفت: صنایعی همچون پتروشیمی، پالایشگاهی و بانکی پتانسیل رشد دارند. حمیدرضا مهرآور در ادامه گفتگو با "سنا" اظهار داشت: از آنجایی که تحریم هایی که وعده رفع آنها داده شده بود، در نیمه نخست سال به طور کامل برطرف نشد عملکرد شرکت ها در این مدت در حد انتظار و پیش بینی ها مثبت نبود. اما در صورتی که بحث رفع تحریم های کامل بانکی اجرایی شود بسیاری از صنایع بازار سرمایه از جمله پتروشیمی، پالایشگاهی و بانکی می توانند با رشد و رونق رو به رو شوند.
مشاهده کل خبر
نشانه های رونق بازار سرمایه قابل مشاهده است
به گفته مدیر موسسه اقتصاد ایرانیان بررسی ها نشان میدهد در جریان معاملات مهر ماه حدود ۵۵ میلیارد تومان نقدینگی جدید از سوی سهامداران خرد وارد بازار شده است و دلیل افزایش مشارکت حقیقی ها در بازار سرمایه افزایش اعتبارات کارگزاری ها پس از اتمام سال مالی و خوش بینی معامله گران به آینده وضعیت اقتصادی کشور است. امیررضا حسنی با اشاره به این نکته که بررسی عملکرد بازیگران بازار سهام در نخستین ماه از فصل پاییز نشان میدهد که در این ماه مشارکت معامله گران حقیقی در بورس تهران نسبت به ماه های پیش، رشد مناسبی را تجربه کرده است، بیان کرد: در فروردین ماه سال جاری مشارکت حقیقی ها در بورس تهران حدود ۶۸ درصد بود، اما این میزان مشارکت در شهریور ماه این مشارکت به ۵۵ درصد رسید و طی داد و ستد مهر ماه، مشارکت این فعالین بازار سرمایه به ۶۴ درصد بازگشت.
مشاهده کل خبر
دومین شرکت فن آوری اطلاعات اروپا در راه بازار سرمایه ایران
پس از سپری شدن یک دهه و عبور از تحریم ها کارشناسان شرکت “Atos” به ایران سفر کردند تا با مقامات رسمی سازمان بورس و اوراق بهادار و دیگراعضای بازار سرمایه کشور مذاکره کنند. پایگاه داده ها و نرم افزار معاملاتی بازار سرمایه ایران، ده سال پیش توسط “Atos”، شرکت فناوری اطلاعات فرانسوی که پس از شرکت (IBM GLOBAL) دومین شرکت فناوری اطلاعات در منطقه اروپا است، طراحی و پیاده سازی شد، اما به دلیل تحریم ها نوسازی آن انجام نگرفت.
مشاهده کل خبر