نوبخت در رابطه با زمان اجرای همسانسازی حقوق کارمندان دولت، گفت: از اول فروردین ۹۵ همسانسازی حقوق کارمندان دولت انجام خواهد شد.
محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در این باره توضیح داد: از اول فروردین کارمندانی که از فوق العاده بند ۱۰ ماده ۶۸ استفاده نکرده اند، از این بند برخوردار شوند.
وی درباره یکسان سازی حقوق کارمندان توضیح داد: شاید یکی از دلایل اینکه ما درباره تصویب بودجه ۹۵ در مجلس اصرار داریم، موضوع تطبیق حقوق و همسان سازی کارمندان دولت است.
سخنگوی دولت گفت: قصد دولت کمک به کسانی است که با شرایط مالی کشور توان بازپرداخت تسهیلات بانکی را ندارند.
محمدباقر نوبخت در نشست خبری هفتگی خود در ارتباط با معوقات بانکی خاطرنشان کرد: بخشی از معوقات بانکی به افراد و اشخاص و بخشی دیگر به دولت باز میگردد. افراد و اشخاص هم خودشان به دو گروه تقسیم میشوند که یک دسته آن کسانی هستند که با شرایط مالی کشور توان پرداخت تسهیلاتی را که از بانکها گرفتهاند، ندارند.
به ایسنا، نوبخت ادامه داد: باید به این افراد کمک کرد. از استانداریها خواستهایم که کمکشان کنند؛ چرا که صنعت ما با همین افراد سرپا خواهد بود. بخش دیگری هم به کسانی باز میگردد که قصد سوء استفاده داشتند که باید با آنها به شدت برخورد کنیم.
وی یادآور شد: خوشبختانه سقف مطالبات معوق تقلیل پیدا کرده است. دولت به جهت تعهداتی که دارد از جمله حوادث غیرمترقبهای که پیش میآید از نظام بانکی دریافتیهایی دارد و این نظام بانکی مجبور میشود که با سود کم به دولت پرداختیهایی داشته باشد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری در مورد رونق اقتصادی در سال ۹۵، گفت: همه مراجع و کانونهای بینالمللی که نسبت به اقتصاد جهانی و کشورمان اظهارنظر میکنند برای اقتصاد ایران رشد ۵ تا ۶ دردصد را اعلام کردهاند و دولت با توجه به منابعی که در اختیار دارد و با برنامهریزی مناسب در صدد است در این راستا رشد قابل توجهی به سرمایهگذاریها بدهد و بیش از ۵۳۰ هزار میلیارد تومان در سال ۹۵ رشد سرمایهگذاری خواهیم داشت.
وی همچنین در رابطه با تأثیر سوالات خبرنگاران در برنامهها و اقدامات دولت تاکید کرد: دولت همواره خود را پاسخگو میداند و از طرفی این وظیفه را برای خود قائل است که قبل از پاسخگویی همه مسائل را رصد کرده و به دنبال رفع کاستیها باشد و از طرف دیگر سوالاتی که از سوی خبرنگاران میشود را بررسی کرده و برای ارائه خدمات بهتر برای مردم از آن بهره بگیرند.
نوبخت در رابطه با اظهارات اخیر طیبنیا درباره مدیران دولتی که به دنبال رانتخواری هستند و واگذاری به بخش خصوصی را جدی نمیگیرند، گفت: آقای طیبنیا همیشه در خصوص واگذاری سهام شرکتهای دولتی بسیار مقاوم بوده تا به بخش شبهدولتی پرداخت شود، اما در سنوات گذشته واگذاری سهام به بخش خصوصی بیشتراز ۱۳ درصد نبوده است.
وی همچنین به تلاشهای دولت برای کاهش هزینهها در مورد سفرهای خارجی اشاره کرد و گفت: دستگاههای نظارتی همواره در این رابطه اقدامات لازم را انجام میدهند و بخشنامهای در جهت صرفهجویی بیشتر هزینههای جاری، سفرهای خارجی، نوشتافزارها و همایشها داشتهایم که این هزینهها تقلیل یابد.
وی در رابطه با احتمال ارائه لایحه دودوازدهم از سوی دولت به مجلس تصریح کرد: ما روز ۲۶ دیماه لایحه بودجه را به مجلس دادیم و بر اساس زمانبندی مشخص شده بودجه میتوانست ظرف ۵۰ روز بسته شود و در حال حاضر دولت این آمادگی را دارد که حتی تا هفته سوم فروردینماه در صورت تصویب بودجه اقدامات لازم را انجام دهد. بنابراین برنامه دودوازدهم که به این معناست که دولت برای دو ماه دیگر از سال آینده برنامه مشخص نداشته باشد را تنها در صورت ضرورت پیگیری خواهیم کرد.
نوبخت خاطرنشان کرد: اگر واقعاً مجلس نتواند کار بررسی بودجه را تا قبل از هفته سوم فروردینماه به پایان رساند در صورت ضرورت در مورد بودجه دودوازدهم اقدام خواهیم کرد.
وی با تأکید بر اینکه دولت یازدهم رسم تقدیم بودجه در روز ۱۵ آذر را احیا کرد، گفت: در دولتهای گذشته کمتر شاهد بودیم بودجه را ۱۵ آذر تقدیم مجلس کنند. بنابراین دولت نسبت به قانون توجه لازم را دارد و نمیخواهد کشور دچار مشکل شود و یا قصد لجاجت با مجلس را ندارد. پس در صورت لزوم اقدامات لازم را مطابق قانون انجام خواهد داد.
وی در ادامه در رابطه با مقایسه رشد اقتصادی سال ۹۳ و ۹۴، گفت: رشد اقتصادی سال ۹۳ به طور متوسط ۳ درصد بود و با توجه به اینکه همه آمارها نشان از افزایش نسبی تولید در آذرماه را دارد پیشبینی ما این است تا پایان سال بیش از یک درصد مثبت رشد اقتصادی داشته باشیم و تلاشمان است در سال آینده بتوانیم به رشد ۵ تا ۶ دردصد مثبت دست یابیم.
نوبخت همچنین در رابطه با زمان اجرای همسانسازی حقوق کارمندان دولت، گفت: از اول فروردین ۹۵ همسانسازی حقوق کارمندان دولت انجام خواهد شد.
وی همچنین در رابطه با افزایش جرایم رانندگی توضیح داد: دیوان عدالت اداری در رابطه با افزایش تعرفه جرایم رانندگی اعلام نظر کرده است و معتقدند این کار باعث کاهش مرگ و میر در حوادث رانندگی میشود و دولت در جلسه روز یکشنبه آن را بازبینی کرد و تغییرات لازم ایجاد شد.
نوبخت در رابطه با رویکرد دولت نسبت به بنگاههای متوسط و کوچک اقتصادی، توضیح داد: اینکه از منابع خارجی همراه با تکنولوژی جدید و در بازار جهانی برای صادرات خود استفاده کنیم نیازمند بنگاههای بزرگ است اما در ادامه این مسیر بنگاههای بزرگ بینالمللی تقسیم به واحدهای کوچکتر میشوند که از وجود آنها هم بهره خواهیم گرفت.
نوبخت در رابطه با احتمال راهاندازی اتاق اقتصادی مشترک ایران و آمریکا، گفت: دولت مخالف نیست و در چارچوب منافع ملی محدودیتی در این رابطه برای همکاریهای مشترک وجود ندارد و ما میتوانیم ارتباطات اقتصادی با توجه به همه نکات مورد تأکید نظام و رهبری داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد حکم اعدام بابک زنجانی نیز تاکید کرد: مرجع قضایی با قاطعیت نسبت به احقاق حق ملی و بیتالمال اقدام کردند و به نظر میرسد افکار عمومی این حکم را سختگیرانه نداند اما باید موضوع بازگشت ۲ هزارو ۷۰۰ میلیارد تومان را به بیتالمال مورد نظر قرار دهیم.
سخنگوی دولت در مورد کسری بودجه امسال گفت: کسری بودجه نخواهیم داشت البته به این معنا نیست که عدم تحقق درآمد نداشته باشیم اما چون هزینهها را برنامه ریزی میکنیم بدون کسری بودجه میتوانیم کار را پیش ببریم.
نوبخت در پاسخ به سوالی در مورد عملکرد صداوسیما نسبت به دولت یادآورشد: قضاوت در این مورد را بر عهده جامعه میگذاریم اما لازم است بگویم اعتبارات صداوسیما در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ افزایش داشته و ۱۰۰ درصد اعتبارت این سازمان پرداخت شده است.
وی تأکید کرد: اگر به برخی سیاستهای رایج در صداوسیما منتقد هستیم به این معنا نیست که دولت نسبت به زحمتکشان این سازمان ناسپاس است.
سخنگوی دولت در مورد موضع دولت در رابطه با وام مسکن نیز خاطرنشان کرد: برای تحریک تقاضا در بازار مسکن باید سقف وامها بالا رود یا سود تسهیلات سنگین نباشد که دولت در این راستا حداکثر سود برای وامهای مسکن را ۱۰ درصد اعلام کرده است و در وام اول موافقتنامه ۲۰۰ میلیارد تومانی با بانک مسکن امضا کردهاند که مابهالتفاوت این وامها را پرداخت کنند.
نوبخت در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد موضوع سوئیفت و اینکه آیا بانکهایی هستند که هنوز سوئیفت در آنها قابل اجرا نباشد، گفت: سوئیفت یک امکان ارتباط بین بانکی است که در زمان تحریم از آن برخوردار نبودیم، اما امروز تمام بانکهایی که به خاطر موضوع هستهای تحریم بودند با برداشته شدن این تحریمها از این امکان برخودار هستند و اگر تعللی در این رابطه اتفاق میافتد باید پیگیری شود.