محبت مردم به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، سخن دیروز و امروز نیست. گرچه قریب به سه دهه از ارتحال خمینی کبیر میگذرد، مردم این ملک ...
محبت مردم به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، سخن دیروز و امروز نیست. گرچه قریب به سه دهه از ارتحال خمینی کبیر میگذرد، مردم این ملک بوی گل را از گلاب میجویند. یادگار گرامی امام بابیان اینکه محبت مردم به امام ریشه در باورمندی دینی، اعتقاد قلبی و پیوند عطفی مردم دارد، گفت: جای سوال دارد کسانی که این نقطه را هدف قرار میدهند به چه امیدی و با چه هدف، ملاک و تحلیلی یکی از عمیقترین محورهای وحدت ملی را هدف قرار میدهند؟ البته یقین دارم که از این کار بهرهای نمیبرند؛ اما بازگو کردن سخنانی که دروغ بودنشان معلوم شده و بیاساس است، چه فایدهای دارد؟ جماران نوشت، آیت ا... سید حسن خمینی در دیدار رئیس سازمان حفاظت محیطزیست و جمعی از محیطبانان کشور که به مناسبت «روز محیطبان» در حرم مطهر امام خمینی برگزار شد، با اشاره به روایتی از امیرالمومنین (ع) اظهار داشت: علی (ع) میفرمایند، «اگر با شمشیرم بر بینی مومن بزنم که دشمن من شود، با من دشمنی نخواهد کرد و اگر تمام دنیا را به منافق ببخشم تا مرا دوست بدارد، دوست من نخواهد شد و این بدان جهت است که قضای الهی جاری شد و بر زبان پیامبر گذشت که فرمود: ای علی! مومن تو را دشمن نگیرد و منافق تو را دوست نخواهد داشت». بنابراین حبّ امیرالمومنین (ع) و اهلبیت پیامبر (ص) یکی از ملاکهای ایمان است. سید حسن خمینی بابیان اینکه «محبت» مانند «ایمان» شدت و ضعف دارد، افزود: علی (ع) به خاطر برخورداری از بالاترین ایمان و عمل صالح بیشترین محبت را نیز در میان اولیای خدا و مردمان خوب دارد.
عظمت حضرت ثامنالحجج (ع) !
یادگار امام با اشاره به این تعبیر استاد شهید مطهری که هم جاذبه و هم دافعه علی (ع) در اوج است، یادآور شد: عمل صالح علی (ع) پشتوانه او بود و سرمایه چنین عملی نیز نیت پاک است؛ لذا هرچه نیت ما پاکتر باشد عمل ما قویتر خواهد بود. او با اشاره به این تعبیر واردشده در روایات که علی (ع) مظهر شناخت فرد کافر و منافق از مومن است، تصریح کرد: اگر میخواهیم بدانیم که چه کسی ایمان بیشتری دارد باید ببینیم که محبت پیامبر (ص) و اهلبیت چقدر در دل او وجود دارد. سید حسن خمینی این محبت را یک ودیعه الهی خواند که نسبت به فرزندان علی (ع) و ازجمله امام رضا (ع) نیز وجود دارد. او با اشاره به عظمت ثامنالحجج (ع) گفت: امام رضا (ع) طعن و عتاب و فشارهای زیادی را تحمل کردند و در هنگام پذیرش ولایتعهدی مأمون، از سوی شیعیان افراطی مورد فشار تبلیغاتی و حتی ترور قرار گرفتند؛ گرچه بعدها عظمت حرکت ایشان مشخص شد و فکر میکنم میتوان پذیرش این مسئولیت را زمینهسازی برای غیبت امام عصر (عج) از طریق گسترش شبکه شیعیان دانست. یادگار امام راحل از آثار حرکت امام رضا (ع) را محبت شیعه و سنی نسبت به ایشان ذکر کرد و یادآور شد: هرکس برای خدا گام بردارد، خدا محبت او را در دل مردم قرار میدهد و اینیک بشارت الهی است.
محبت عمیق مردم به امام (ره)
آیت ا... سید حسن خمینی امام بزرگوار را نمونه یکی از این شخصیتها در روزگار ما دانست و گفت: روزی که امام، انقلاب را آغاز کرد در قم تنها بود و جز معدودی از شاگردانشان همراه دیگری نداشتند اما چون نیت الهی در میان بود و تلاش برای خدا صورت میگرفت نتیجه کار یک انقلاب عظیم بود که زلزلهای عجیب نهتنها در منطقه بلکه در کل جهان به وجود آورد و محبت بینظیری را نیز در میان مردم ایجاد کرد و باعث شد امام روی چشمان مردم به ایران بیایند و روی چشم آنان نیز بدرقه شوند. او درباره نقشآفرینی جوانان در دفاع مقدس و صحنههای گوناگون تاکید کرد: همه این فداکاریها به خاطر محبتی است که خداوند در دل مردم نسبت به امام و انقلاب ایجاد کرده بودند. یادگار امام یکی از کانونهای محوری در کشور به برکت انقلاب اسلامی را محبت امام خمینی در دل مردم ذکر کرد و تصریح کرد: اینکه قاطبه نیروهای فعال در کشور نسبت به امام محبت و عشق دارند یک سرمایه ملی است و اگر اینگونه عوامل را تقویت کنیم قدرت ملی نیز بالا میرود و اگر کسی به این نقاط هجمه آورد و آسیب بزند وحدت ملی را میشکند. او ادامه داد: البته بنا به وعده الهی همانگونه که محبت پیامبر (ص) و اهلبیت (ع) از دل مردم نمیرود محبت مردم به امام نیز ریشه در باورمندی دینی، اعتقاد قلبی و پیوند عطفی مردم دارد و همهکسانی که در این کشور زحمت میکشند با این نقطه کانونی پیوند دارند.
فایده نشر کذب؟!
آیت ا... سید حسن خمینی تصریح کرد: جای سوال دارد برخی کسانی که این نقطه را هدف قرار میدهند به چه امیدی و با چه هدف، ملاک و تحلیلی یکی از عمیقترین محورهای وحدت ملی را هدف قرار میدهند؟ البته یقین دارم که از این کار بهرهای نمیبرند؛ اما بازگو کردن سخنانی که دروغ بودنشان معلوم شده و بیاساس است، چه فایدهای دارد؟ البته این نخستین بار نبوده و آخرین بار هم نخواهد بود و مانند همان کسانی که نسبت به علی (ع) بغض داشتند، کسانی نسبت به امام و انقلاب بغض دارند و تا آخر نیز خواهند داشت اما خداوند آن محبت را دلها قرار داده است. یادگار امام با اشاره به این روایت که «دو نعمت سلامت و امنیت برای انسان مجهول هستند»، افزود: در منطقهای که از همه جای آن آتش میبارد به خاطر وجود همین محورهای اصلی وحدت ملی امنیت داریم که باید مراقب باشیم این کانونها که اهلبیت (ع) و امام راحل ازجمله آنها هستند آسیب نبینند. او با اشاره به دوری ذاتی مردم ایران از خشونت، تاکید کرد: اگر این فرهنگ خوب و محورهای وحدت بشکند چه فایدهای برای کشور ما خواهد داشت؟ سید حسن خمینی در ابتدای سخنان خود با اشاره به شغل محیطبانی، آن را شغلی دانست که در عین وجود لطف و صفا، سختیها و خطراتی را هنگام مواجهه با طبیعت و نیز برخورد با مخربین طبیعت دارد.