اختلاف خاوری با میزراهی – شریکش – در احداث یک برج ۶۸ واحدی بسیار مجلل از زمانی شروع شد که به خاطر اعلام پلیس بین الملل ایران تمام حساب های خاوری و فرزندانش مسدود شد.
درحکم دادگاه خیلی صریح و روشن همه ادعاهای خاوری را رد کرده و حتی او را مکلف کرده تا ۳۷۳ هزار دلار هزینههای آن طرف دعوا را هم بپردازد. اما آیا آنکه این دعوا را باخته از این حکم تمکین میکند، از میلیونها دلاری که ادعا کرده چشم میپوشد و هزینههای طرف مقابل را هم میدهد؟
درست از روزی که راز شراکت پنهان این دو شریک ماجراجو آشکار شد و آنچه باید در استتار میماند از پردهی پنهانکاری بیرون آمد، پرسشهای بیپاسخی وجود داشت که حالا توضیحات حکم دادگاه به بسیاری از آنها پاسخ داده است، حکمی که بهاعتقاد خبرنگار آتش، جریان پرونده آن و روند شراکت طرفین و اعداد و ارقام نجومی تبادلشده بین این دو چهره سرشناس ایرانی در جامعهی کانادایی، از نتیجه و حکم آن جذابتر و خواندنیتر است.
هر طرف این پرونده ماجراها در زندگی کاری خود داشته است. یک طرف آن سام میزراهی است که در سال ۱۹۷۷ در سن ۶ سالگی از ایران خارج شد و تا چند سال پیش یک خشکشویی در تورنتو داشت که ورشکست شد. او حالا یکی از بزرگترین انبوهسازان تورنتوست و چندی پیش هم از سوی افکار عمومی متهم شد که توانسته مجوز بگیرد تا یک ساختمان تاریخی تورنتو را بکوبد و بسازد. طرف دیگر آن محمود رضا خاوری مشهورترین چهره ایرانی – کانادایی است که هم از سوی دولت ایران متهم است در بزرگترین اختلاس تاریخ این کشور دست داشته و هم از سوی مخالفان دولت ایران متهم است که از طریق ارتباطات دولتی خود توانسته بزرگترین سوءاستفاده مالی را در ایران بهنام خود ثبت کند.
گزارشهایی دربارهی نام مستعاری که این دو شریک برای پوشش رمایهگذاری چند میلیونی خاوری در پروژههای مسکن میزراهی برگزیده بودند، دربارهی میلیونها دلاری که خاوریها در چهار سال گذشته وام گرفتهاند و میلیونها دلار خانهای که هماینک در تورنتو بهنام آنهاست، دربارهی شگردی که خاوری پس از تحت تعقیب گرفتن از سوی ایران و پلیس بینالملل برای حفظ خانهی مسکونیاش بهکار برد و نیز داستانهای دیگری که باور آنها بهسختی ممکن است.
حکم منتشر شده از سوی دادگاه عالی انتاریو در ابتدا شاکیان پرونده را معرفی میکند: «خشایار پسر محمودرضا خاوری رئیس پیشین بانک ملی ایران است. محمود در حال حاضر در نورثیورک زندگی میکند. محمدمهدی تاجبخش، با خواهر خشایار و دختر محمود ازدواج کرده است.»
این حکم در ادامه، به طور کامل، درباره خانههایی توضیح میدهد که در این پرونده محل دعوا هستند: «مجموعه مسکونی شماره ۱۳۳ عبارت است از یک مجتمع کاندومینیوم (مجموعه مسکونی آپارتمانی) نیمهبلند مجلل که از ۳۵ واحد با طراحی سفارشی و سه خانه شهری townhome تشکیل شده است. این مجتمع در مارچ ۲۰۱۵ به عنوان یک کاندومینیوم تکمیل شد و به ثبت رسید. تمامی واحدها به فروش رسیده است و کاندومینیوم به طور نسبی مورد سکونت قرار گرفته است. مجموعه مسکونی ۱۸۱ نیز عبارت است از یک مجتمع کاندومینیوم نیمه بلند مجلل که از ۶۸ واحد بسیار مجلل، از جمله چندین سوئیت پنتهاوس، تشکیل شده است. طبق زمانبندی اولیه، مجموعه مسکونی ۱۸۱ باید در اواخر جون ۲۰۱۶ کامل میشد و به ثبت میرسید، اما به دلیل تأخیر در ساخت و ساز، این زمانبندی به اواخر پاییز ۲۰۱۶ انتقال یافته است.»/ رکنا