به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با فرا رسیدن هفته تعاون و بانکداری، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی به همراه تنی چند از معاونان و مدیران این اداره کل در نشستی خبری ضمن تشریح عملکرد حوزه تعاون استان، به سئوالات اصحاب رسانه پاسخ گفتند.
وجود ۴۲۰۰ تعاونی فعال با ۱۰۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه اولیه در آذربایجان شرقی
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی در این نشست که ظهر یکشنبه برگزار شد، اظهار داشت: می توان گفت که تعاون از دین مبین اسلام منشا گرفته زیرا با آموزه های این دین مبنی بر گسترش تعاون بین مومنان و استفاده از این امر برای حل مشکلات جامعه اسلامی کاملاً سنخیت دارد.
میر احد حسینی جلوگیری از تمرکز ثروت در بخش های دولتی و خصوصی، توزیع آن بین همه اقشار مردم، تجمیع سرمایه های اندک و استفاده از آنها را برای حل مشکلات بزرگ از مهمترین ویژگی های فعالیت ای تعاونی برشمرد و افزود: در حال حاضر بیش از شش هزار تعاونی در آذربایجان شرقی وجود دارند که چهار هزار و ۲۰۰ مورد از آنها فعال هستند.
وی ادامه داد: حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر معادل ۴۷ درصد جمعیت استان نیز در این تعاونی ها عضو هستند و از این تعداد نیز ۱۹ درصد (۲۹۵ هزار و ۶۱۳ نفر) را بانوان و ۸۱ درصد (یک میلیون و ۳۷۱ هزار نفر) را مردان تشکیل می دهند و ۵۹ هزار نفر از جمعیت شاغل یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفری استان نیز در تعاونی ها مشغول بکار هستند که تنها پنج درصد این جمعیت را در برمی گیرد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی سرمایه اوولیه تعاونی های استان را ۱۰ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال عنوان و تصریح کرد: بخش خدمات با یک هزار و ۲۷۸ تعاونی، بخش صنعت با ۹۱۶ تعاونی، بخش مسکن با ۵۲۴ تعاونی و نیز بخش کشاورزی به ترتیب بیشترین تعداد تعاونی های استان را در اختیار دارند و بخش تامین نیاز صنوف خدماتی با ۹ تعاونی، تعاونی های نور با ۲۱ و تعاونی های اعتباری با ۳۶ تعاونی عنوان کمترین تعاونی ه را به خود اختصاص داده اند.
وی تمرکز بر روی تعاونی های توسعه و عمران شهری، تعاونی های دانش بنیان و تعاونی های تامین مواد و نیاز شرکت ها و سایر تعاونی ها را از مهمترین اولویت های امسال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی برشمرد و گفت: در این بین شرکت های تعاونی دانش بنیان به عنوان کلید توسعه و پیشرفت مورد توجه خاصی قرار خواهند گرفت و در حال حاضر نیز ۲۴ مورد از این تعاونی ها در استان تشکیل شده اند که چهار مورد از آنها از سوی اداره کل تعاون، مجوز و کد دانش بنیان را از معاونت فناوری ریاست جمهوری دریافت کرده است.
حسینی از افتتاح ۶۰۳ طرح در کشور همزمان با هفته تعاون نیز خبر داد و افزود: از این تعداد ۱۱ طرح نیز با اعتبار ۲۹۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال نیز در آذربایجان شرقی به بهره برداری خواهد رسید و این در حالی است که اعتبار هزینه شده برای کل طرح های هفته تعاون امسال در کشور رقمی معادل ۱۰ میلیرد و ۱۸۰ میلیون ریال است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی در پایان خاطر نشان شد: تلاش می کنیم در هر شهرستان یک تعاونی توسعه و عمران شهری ایجاد شود زیرا اگر چنین تعاونی هایی وجود داشت، حتی می توانستیم برخی واگذاری های صورت گرفته توسط سازمان خصوصی سازی را به این تعاونی ها محول و مردم را سهامدار این واحدها کنیم، موضوعی که در کنار مواردی چون معافیت های مالیاتی و بخشودگی عوارض گمرکی در برنامه های چهارم و پنجم توسعه مورد بی توجهی قرار گرفت ه اما در برنامه ششم پیشنهاداتی در این خصوص لحاظ و مصوب شده است.
توجه به اشتغال زایی و ارتقای سطح تعاون در جامعه مهمترین رویکرد بانک توسعه تعاون است
مدیر کل بانک توسعه تعاون آذربایجان شرقی نیز در این نشست با اشاره به فعالیت های این موسسه مالی گفت: این بانک تنها بانک تخصصی حوزه تعاون در کشور بوده و عملکرد مناسبی در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی و حمایت از تعاونی ها و تعاون گران داشته است.
غفور اصغر رضایی توجه به اشتغال زایی و حفظ آن و نیز ارتقای سطح تعاون در جامعه را مهمترین رویکرد این مجموعه مالی عنوان و تصریح کرد: تاسیس صندوق قرض الحسنه برای اعطای تسهیلات به تعاونی ها، برقراری سوئیفت ارزی مستقیم از تبریز برای صدور ال سی یا حواله های ارزی پس از برخی گشایش ها در خصوص تحریم ها و جمع آوری شعب غیرفعال از اقداماتی هستند که در همین راستا صورت گرفته اند.
وی به فعالیت ۲۸ شعبه و باجه این بانک در سطح آذربایجان شرقی نیز اشاره کرد و افزود: با حضور در شورای اقتصاد مقاومتی توانسته ایم ۱۷ تعاونی استان را برای دریافت تسهیلات معرفی کنیم که از این تعداد پرداخت برای سه تعاونی صورت گرفته و مابقی نیز در دست اجراست و علاوه بر آن از صنعت قالی و قالیبافان نیز حمایت شده و با عقد قراردادی درصدد هستیم تا همین رویکرد حمایتی در مورد صنعت کفش و چرم تبریز نیز صورت گیرد.
مدیر کل بانک توسعه تعاون آذربایجان شرقی همچنین خاطر نشان کرد: در حالی که بین سال های ۸۸ تا ۹۲، دو هزار میلیارد ریال تسهیلات توسط این بانک پرداخت شده بود، توانسته ایم از سال ۹۳ تا به امروز سه هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اعطا کنیم و در جذب منابع نیز ۴۰ درصد افزایش داشته ایم.
رضایی از اجرای طرح امید توسط این موسسه بانکی و بمناسبت هفته تعاون نیز خبر داد و گفت: بر این اساس جرایم تاخیری برای افراد دارای بدهی های معوق مورد بخشودگی قرار خواهد گرفت.